Home > materiály
Plasty

Těžiště využití laseru při zpracování plastů je řezání plexiskla. Plexisklo je ideální materiál pro laserový výřez, protože se vlivem laserového paprsku odpařuje a neteče. Řez má ostré hrany, je lesklý a dokonale průhledný.

Dosažení kvalitního řezu plexiskla nám zabralo několik let usilovné práce. Díky odrazu světla plexisklo prozradí i nerovnosti v řádu setin milimetru. Na kvalitě řezu se projeví každá nepatrná chybka konstrukce laseru.

Pokud uvažujete o nákupu laseru na řezání plexiskla, vyrobíme pro Vás zdarma a nezávazně vzorky, které můžete porovnat s konkurencí. 
Vzorky Vám vyrobíme i z jiných plastů, abyste mohli posoudit, jestli se laser pro Vaše účely hodí.
Na co se laser určitě nehodí jsou materiály na bázi PVC. 

Dřevo

Laser se výborně hodí na výřez složitých tvarů z materiálů na bázi dřeva. Dosud jsme vyrobili lasery na výřez masivu, překližky, MDF, sololitu, balzy a dýh.

Řezná hrana je u dřevěných materiálů obvykle o něco tmavší, než základní materiál. Pokud to vadí, pomůže použití výkonnějšího laseru.
Výkonnějším laserem lze řezat rychleji a tím dochází k menšímu ohřátí okolí řezu = světlejší řezná hrana. Nejlepšího výsledku lze dosáhnout za asistence řezného plynu, nejčastěji dusíku.


Nejčastější aplikací je výroba intarzií, leteckých nebo lodních modelů, stavebnic, puzzle, upomínkových předmětů, částí nábytku nebo dveří, stylových doplňků interiérů atd.

Specialitou je výroba výsekových raznic. Vyvinuli jsme technologii, která umožňuje vyrábět raznice laserem o výkonu stovek wattů stejně rychle a kvalitně, jako konkurenční stroje s lasery o výkonu řádu kilowattů.
Náš software umí číst i soubory formátu *.DS2

Papír

Laserem lze řezat i papír a materiály na bázi papíru, například kartony, lepenky a podobné. Nejčastějí využití je v obalové technice.
Laser se uplatní při  malosériové výrobě obalů, kdy se nevyplatí vyrábět raznice. 

Laser však umí vyrábět i raznice. Funkčnost budoucí raznice lze ověřit na prototypu obalu, vyřezaném pomocí laseru.
Pro posouzení, zda se laser hodí pro Vaše potřeby, rádi vyrobíme vzorky z Vašeho konkrétního materiálu a doporučíme optimální výkon laseru.

Textil

Velká část naší produkce směřuje do textilního průmyslu.

Naši zákazníci oceňují zejména:


- Schopnost laseru řezat problematické materiály, například tkaniny z uhlíkových vláken (Kevlar)


- Rychlost výřezu tenkých tkanin až v řádu metrů za sekundu, při zachování značné přesnosti


- Spékání umělých vláken při laserovém výřezu  – látka se netřepí a není nutno entlovat


- Možnost úpravy softwaru a konstrukce stroje pro daný výrobní program

- 
Operativnost  – snadná změna střihu 


- Komplexnost dodávky včetně přípravků usnadňujících práci, zařízení pro manipulaci s materiálem, korekci řezu podle výřezových značek, systému výstupní kontroly (nezbytné například u dodávek pro automobilový nebo letecký průmysl)