Home > aplikace
Laserový výřez

Laserový výřez se vyznačuje bezkonkurenční přesností, rychlostí a kvali-
tou řezné hrany.

Má šířku řezné spáry cca 0,1 mm a prakticky neexistuje omezení složito-
sti řezného plánu.

Nevznikají žádné piliny ani špony, odpadá výměna a broušení řezných nástrojů. Přesnost a opakovatelnost výřezu se pohybuje v řádu mikrometrů (tisícin milimetru).
Dynamika přes 3G významně zkracuje výrobní časy - zejména u složitých výřezů. Naše lasery umí řezat i rychlostí přes 3 metry za sekundu, to je 180 metrů za minutu, více než 10 kilometrů za hodinu,přes 80 kilometrů řezu za směnu.

Výsledné parametry záleží na řezaném materiálu, tvaru výřezu, výkonu laseru a finančních možnostech zákazníka.

Gravírování

Laserové gravírování je technologie, při které se pomocí laseru odebírá materiál z povrchu.

Tím se gravírování liší od laserového popisu, kdy materiál pouze mění barvu.

Laserem lze gravírovat velmi jemné detaily, protože rozlišení není omezeno průměrem nástroje, jako u mechanického
gravírování. Pomocí softwaru lze řídit hloubku gravury, takže lze gravírovat i 3D obrazce, výsledkem může být například plastická fotografie.

Gravírování se používá při výrobě razítek, raznic, pečetí, upomínkových a uměleckých předmětů, forem a podobně.

Výroba razítek

Výroba razítek vychází z technologie gravírování laserem, kdy se odebírá
určité množství materiálu z jeho povrchu, v tomto případě z gumy.

Pokud chcete vyrábět razítka rychle, spolehlivě a kvalitně, obraťte se na nás s poptávkou. Naladíme Vám stroj přesně podle Vašich potřeb. Nevyhodíte peníze za superlevný šrot a utratíte méně než u kvalitní západní konkurence.

Náš první laser, který jsme vyvinuli v roce 1992 (pravděpodobně jako první v Evropě) byl určen především k výrobě razítek. Strojů jsme vyrobili několik desítek a exportovali většinou do západní Evropy. Naším zákazníkem byl mimo jiné TRODAT. Naše lasery měli nebo ještě mají ti největší výrobci razítek. My dodnes používáme jeden z nich, vyrobený v roce 1994. Dnes Trodat vyrábí vlastní lasery a zbytek trhu je nasycen levnými stroji z Asie.

Náš výrobní program se posunul ke speciálním průmyslovým laserům. Většina z nich však umí vyrábět razítka jako malý bonus.

Za porovnání kvality štočků, ceny stroje a výrobních nákladů nic nedáte.

Laserový popis

Technologie laserového popisu je založena na změně optických vlastností (obvykle barvy nebo indexu lomu světla) popisovaného materiálu působením laserového paprsku.

Oproti gravírování není při laserovém popisu odebírán materiál, a nejsou tedy zhoršeny mechanické vlastnosti popisovaného předmětu.

Laserový popis je velmi přesný, umožňuje zobrazení drobných detailů nebo velkého množství informací na malé ploše. Laserový popis je nesmazatelný, protože ke změně barvy dochází uvnitř popisovaného materiálu.

K popisu malých ploch do velikosti řádově 20 x 20 cm se s výhodou používají systémy s tzv. skenovací hlavou. Ty pracují na principu naklápění zrcátek. Výhodou je obrovská dynamika, nevýhodou malá pracovní plocha.
Výroba takového systému spočívá ve smontování vhodného laseru s příslušnou skenovací hlavou.  To nabízí více firem. Umíme to samozřejmě taky. Můžete porovnat naše ceny s konkurencí. Na rozdíl od většiny konkurenčních firem umíme začlenit popisovací laser do Vaší výrobní linky a napsat software speciálně pro Vaši aplikaci.

A hlavně: 
Pokud potřebujete popisovat větší plochy - až řády metrů, jste na správné adrese. To umí málokdo. 
My to umíme velmi rychle a přesně.